Historici.nl

Lezing over de ‘Engelandvaarders’ in CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45

22 apr 2017
Van 9:00 - 10:00uur

Op zaterdag 22 april is in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing bij te wonen over de ‘Engelandvaarders’ .

Vanuit Katwijk aan Zee en Scheveningen werden in de begin jaren van de Tweede Wereldoorlog veel pogingen ondernomen om rechtstreeks over zee Engeland te bereiken.

De presentatie toont aan de hand van beelden wat Engelandvaarders zijn, hoe zij pogingen over zee ondernamen en illustreert dit aan de hand van twee verhalen. Het persoonlijke verhaal van een mislukte poging vertelt door de zoon van een Engelandvaarder en dat van een geslaagde poging, beiden met een vouwkano.

De presentatie wordt verzorgd door:

  • Hans Vingerling, voorzitter st. Monument Engelandvaarders Katwijk
  • George Makowski, bestuurslid en zoon van Engelandvaarder Tolo Makowski

Lezing
De lezing begint om 13.00 uur en is voor bezoekers van het museum gratis.

Entree voor het museum kost € 3,50 voor volwassenen, €1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Het museum, dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

www.crash40-45.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.