Historici.nl

Lezing Ruurd Halbertsma: Constantijn de Grote: een revolutionaire keizer?

11 mei 2023
Van 19:30 - 21:00uur
Leeuwarden

Rond leven en werken van de Romeinse keizer Constantijn de Grote (ca. 275 – 337) bestaat veel controverse. Was hij de eerste christelijke keizer van Rome? Waarom bracht hij zijn zoon Crispus en zijn echtgenote Fausta om het leven? Waarom stichtte hij de nieuwe hoofdstad Constantinopel? Deze en nog veel meer vraagpunten komen aan de orde in de lezing over de stichter van een nieuwe keizerlijke dynastie in de 4e eeuw na Chr.

Ruurd Halbertsma (1958) is als conservator Griekenland en Rome verbonden aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hij schreef artikelen en hield lezingen over Constantijn de Grote, onder meer in de oude keizerstad Trier.

Deze lezing bij Tresoar start om 19.30 uur en wordt gehouden in het kader van de Week van de Klassieken. Tijdens deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor de Klassieke Oudheid.

De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden.

Deze lezing zal live gestreamd worden via het YouTube kanaal van Tresoar.

Foto: Rob Overmeer.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.