Historici.nl

Lezing Universiteit Leiden: Afrika’s internationale migratie

4 apr 2023
Van 19:30 - 21:00uur
Leiden/online

Het Afrika-Studiecentrum Leiden (ASCL) is een kennisinstituut dat onderzoek verricht naar en onderwijs aanbiedt over Afrika, en een beter begrip van historische, huidige en toekomstige ontwikkelingen in Afrika wil bevorderen. Sinds 2016 is het ASCL een interfacultair instituut binnen de Universiteit Leiden.

Naar aanleiding van het 75-jarig bestaan heeft het Afrika-Studiecentrum met Studium Generale de handen ineengeslagen om een beter begrip van en inzicht in historische, huidige en toekomstige ontwikkelingen in Afrika te geven. In de vorm van lezingen en een film komen verschillende thema’s aan bod, zoals de Afrikaanse migratiegeschiedenis met alle demografische, politieke, sociale en economische ontwikkelingen die daarbij horen. Afrikaanse talen en literatuur, de verscheidenheid van de islam in Afrika, en Afrika in contact met de rest van de wereld.

Wilt u naar aanleiding van deze reeks nog meer weten over Afrika? Het ASCL heeft een uitstekende bibliotheek die open is voor het grote publiek.

Prof.dr. Ton Dietz, emeritus-hoogleraar African Studies, Universiteit Leiden

Dr. Akinyinka Akinyoade, senior onderzoeker Afrika-Studiecentrum Leiden, Leiden University

In deze lezing gaan we in op de migratiegeschiedenis van Afrika, en dan vooral op de laatste vijftig jaar. We zullen ook proberen de nabije toekomst te voorspellen. Migratie kan niet worden begrepen zonder te kijken naar bredere demografische, politieke, sociale en economische ontwikkelingen, dus de lezing zal niet beperkt blijven tot statistieken, maar zal proberen uit te leggen.

Inschrijven kan hier

19.30-21.00 uur
Lipsius, zaal 019
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.