Historici.nl

Lezingen ‘A Great and Desperate Venue: Belgian refugees in Devon’

21 sep 2017
Van 14:30 - 16:00uur

The Devon Remembers Heritage Project, een van onze partners in het project ‘Belgische vluchtelingen naar Engeland in WO I’, organiseert op donderdag 21 september 2017 een lezing over de opvang van Belgische vluchtelingen in Devon tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Spreker is Ciaran Stoker van de University of Exeter die onderzoek deed naar de verhalen van de vluchtelingen, hun gastheren en de vrijwilligers die de humanitaire hulp organiseerden. Deze activiteit heeft plaats in het kustplaatsje Torquay waar Agatha Christrie inspiratie bij de Belgische vluchtelingen vond voor de creatie van haar detective Hercule Poirot.

Het Devon Remembers Heritage Project is een driejarig project rond de herdenking van WO I dat wordt gefinancierd door het Heritage Lottery Fund, de South West Heritage Trust, Devon County Council, Torbay Council en de universiteit van Exeter.

A Great and Desperate Venue: Belgian refugees in Devon
Thursday 21 September, 6.30 pm
Torre Abbey, Torquay

Meer informatie en aanmelden: www.amsab.be

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.