Historici.nl

Lezingen – Vergezichten koloniaal slavernijonderzoek 2025-2035

12 apr 2024
Van 14:00 - 16:30uur
Nijmegen en online

Op vrijdagmiddag 12 april wordt er tijdens ‘Vergezichten koloniaal slavernijonderzoek 2025-2035’ gereflecteerd op de toekomst van het onderzoek naar het slavernijverleden van het Nederlandse Koninkrijk.

Nancy Jouwe, cultuurhistoricus en onderzoeker, zal de middag presenteren samen met de redactie van de kennisagenda, Rose Mary Allen, Esther Captain, Matthias van Rossum en Urwin Vyent. Onder meer Luc Alofs vertelt over zijn ervaring als onderzoeker op Aruba en Farida Nabibaks laat ons kennismaken met embodied knowledge door een performance. Ook is er voor alle genodigden een exemplaar van de kennisagenda. Voor iedereen die er niet in Nijmegen bij kan zijn, maar wel graag meekijkt naar het programma is er een livestream.

Vrijdag 12 april in Nijmegen
14.00 uur: Inloop
14.30 – 16.30 uur: Programma
16.30 uur: Borrel

Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Graag voor vrijdag 29 maart 2024 aanmelden bij Myrthe Kraaijenoord (kraaijenoord@kitlv.nl). Zij zal verdere informatie geven over de locatie of de online link verstrekken.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.