Historici.nl

Middeleeuwen Symposium 2017

23 jun 2017
Van 6:30 - 13:00uur

Op 23 juni vindt in de Zutphense Walburgiskerk het Middeleeuwen Symposium 2017 plaats. Dit jaar is het thema: Handel en Hanze in Noordwest-Europa.

De Hanze spreekt tot de verbeelding door haar combinatie van solidariteit, daadkracht en ondernemerschap, zeker nu in Europa wordt gezocht naar pragmatische vormen van samenwerking. Maar hoe werkte de Hanze precies? En wanneer werkte het niet? Het Middeleeuwen Symposium 2017 biedt nieuwe inzichten in deze belangengemeenschap van steden en kooplieden.

Zes sprekers namens diverse universiteiten delen graag hun inzichten met professionals, studenten en geschiedenis-liefhebbers. Er is voldoende tijd ingeruimd voor vragen, discussie en kennismaking en voor bezichtiging van de kerk. Kortom: een unieke kans om kennis te maken met een nieuwe generatie historici en om veel te leren over de Middeleeuwen.

U vindt het complete programma op: www.middeleeuwen-symposium.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.