Historici.nl

Middeleeuws Biercollege – DOMunder

14 mar 2024
Van 20:00 - 21:30uur
Utrecht

Proef de middeleeuwen in Paleis Lofen

Paleis Lofen Special nodigt jou uit in het paleis van de Keizer voor een historische bierlezing en proeverij op donderdagavond 14 maart 2024.

Vlak naast het keizerlijk Paleis Lofen, op het huidige Domplein, werd gruit gemaakt. Dit kruidige zuurdesem was het hoofdingrediënt in het bier van middeleeuwse brouwers in de 12e eeuw. De Utrechtse bisschop verdiende goed aan de handel in gruit. Totdat brouwers ontdekten dat bier met hop langer houdbaar was en een lekker bittere smaak gaf. Een Bierrevolutie was ontketend

‘Het Middeleeuwse Biercollege combineert dorst naar kennis met dorst naar unieke biertjes.’

Ontdek de smaak van de middeleeuwen onder de gewelven van het keizerlijk Paleis Lofen, verborgen tussen de Vismarkt en het Domplein. Wat dronken de Keizer en zijn gasten in Paleis Lofen? Bierhistoricus Dr. Leendert Alberts neemt je op donderdagavond 14 maart mee naar het tijdperk van het gruitbier onder het genot van brouwsels van gereconstrueerde recepten.

Praktisch

Het biercollege vindt plaats op donderdagavond 14 maart 2024 in Paleis Lofen.

Adres: Vismarkt 17a, Utrecht

Tijden: Inloop 19u45u, Start 20u00. Vanaf 21u00 is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het keizerlijk paleis.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.