Historici.nl

Mini-symposium: tussen collectie en science centre

22 jun 2017
Van 10:30 - 13:00uur

Donderdag 22 juni 2017 organiseert de Stichting Academisch Erfgoed een mini-symposium ter gelegenheid van het afscheid van Bas Nugteren als lid van het Dagelijks Bestuur van de SAE.

Verschillende Nederlandse wetenschapsmusea zijn momenteel bezig met een verbouwing en herinrichting, of hebben vergevorderde plannen daarvoor. Welke keuzes worden gemaakt op het gebied van publieksbereik, zijn er trends te ontdekken en wat is de relatie tussen museumcollecties en science centers?

Met bijdragen van Jelle Reumer, Dirk van Delft, Steph Scholten, Paul Voogt, Maarten Okkersen en Bas Nugteren.

Bas Nugteren is directeur van Sonnenborgh museum & sterrenwacht in Utrecht en vertrekt na ruim 20 jaar als lid van het Dagelijks Bestuur van de SAE. Hij is vanaf het begin betrokken bij het samenwerkingsverband van universiteiten dat heeft geleid tot de oprichting van de Stichting Academisch Erfgoed. Ter gelegenheid van zijn afscheid wordt deze middag georganiseerd.

Toegang is gratis, maar aanmelden verplicht. Zie voor meer informatie: www.academischerfgoed.nl/symposium22juni

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.