Historici.nl

Nacht van de Geschiedenis 2022

29 okt 2022
Van 19:30 - 0:00uur
Amsterdam

Op zaterdagavond 29 oktober vindt de Nacht van de Geschiedenis weer plaats in het Rijksmuseum. Deze editie is het thema ‘Wat een ramp!’.

Locatie en thema’s

Van klimatologische catastrofen tot crisis in Europa, en van eeuwenoude boeddhistische omgang met rampen tot vluchten voor crises. In het Rijksmuseum vinden presentaties, gesprekken en optredens rondom het thema plaats. Ga met verschillende conservatoren, onderzoekers, schrijvers, muzikanten en andere experts in gesprek of luister naar hun verhaal.

Programma

Tickets

Maand van de Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar vindt de 18de editie van de Maand van de Geschiedenis plaats. Met jaarlijks honderden deelnemende instellingen is de Maand van de Geschiedenis uitgegroeid tot het grootste historische evenement van Nederland.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.