Historici.nl

#opstand
#cultuur en kunst
#politiek en bestuur
#maatschappij
#wetenschap en techniek
#oorlog en krijgsmacht
#economie en financiën
#kerk en religie
#overzeese gebieden
#scheepvaart
#onderwijs
#erfgoed
#archieven
#kolonialisme
#recht
#Tweede Wereldoorlog
#gender
#inclusiviteit
#slavernij
#natuur en milieu

Nacht van de Utrechtse geschiedenis

12 okt 2019
Van 20:00 - 23:45uur
Utrecht, diverse locaties

Op 12 oktober 2019 is van alles te beleven tijdens de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis!  Historische vereniging Oud-Utrecht, Het Utrechts Archief, Gemeente Utrecht, Centraal Museum en de Universiteit Utrecht pakken het samen groots aan. Op drie locaties wordt de geschiedenis van de stad en regio Utrecht gevierd. Met één toegangsbewijs kun je genieten van lezingen, theatervoorstellingen, muziek, expo’s, talkshows, debatten, expositie’s in het Stadhuis, Het Utrechts Archief en het Centraal Museum. Vanuit deze locatie’s vertrekken ook nog eens excursies naar het Domplein en de Kamer van Maria van Pallaes en stadswandelingen. Het thema van de avond is ‘Zij/Hij/Wij’.

Vergroot je kennis bij hoogleraar Beatrice de Graaf, toon je kennis in de grote Zij/Hij/Wij geschiedenisquiz, praat mee over de rol van gendervooroordelen in geschiedenisonderzoek bij de talkshow Zij/Hij, Zei Hij!?, geef je mening over de Utrechtse canon, ben getuige van de parade van archeologische vondsten, ontdek het stadhuis met een VR-bril, laat je inspireren door een dappere treinreizigster in het begin van de 20ste eeuw, maak een wandeling door de Utrechtse binnenstad op zoek naar sterke vrouwen in de geschiedenis of geniet van het theater van Aluin.

Meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.