Historici.nl

#opstand
#cultuur en kunst
#politiek en bestuur
#maatschappij
#wetenschap en techniek
#oorlog en krijgsmacht
#economie en financiën
#kerk en religie
#overzeese gebieden
#scheepvaart
#onderwijs
#erfgoed
#archieven
#kolonialisme
#recht
#Tweede Wereldoorlog
#gender
#inclusiviteit
#slavernij

Nascholingsdag Assen

13 jun 2019
Van 10:00 - 16:00uur
Drents Museum

Op 13 juni ben je welkom in het Drents Museum in Assen. Tijdens deze nascholingsdag staat de volgende vraag centraal: ‘Hoe komen we tot kennis over de prehistorie?’ Het is een van de vragen waar het Drents Museum dagelijks mee bezig is. In dit museum ligt het beroemde veenlijk dat in 1897 bij Yde is gevonden. Het veenlijk werd vooral bekend toen in 1994 een gezichtsreconstructie werd gemaakt. Hoe wordt zo’n reconstructie gemaakt, welke kennis wordt daarbij gebruikt en hoe kom je aan die kennis?

Conservator en archeoloog Wijnand van der Sanden, die zich al sinds 1987 aan het onderzoek van de veenvondsten in Drenthe wijdt, gaat in op deze en andere vragen. De experts van het museum geven graag een kijkje achter de schermen en nodigen je uit om met hen in gesprek te gaan over wat de betekenis en het gevolg van zo’n reconstructie is. En welke verantwoordelijkheid heeft een museum als zo’n reconstructie beeldbepalend wordt? De educatiemedewerkers van het museum geven je een rondleiding langs de topstukken en praktische tips om actief met voorwerpen in je klas aan de slag te gaan.

Bekijk voor meer informatie en inschrijving de website van Saga.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.