Historici.nl

Netwerk Digitaal Erfgoed – HackaLOD Online: special AI

21 mei 2021
Van 13:00 - 15:00uur
Online

Kunstmatige intelligentie (AI) speelt in de cultuur- en erfgoedsector een steeds belangrijkere rol. AI geeft legio mogelijkheden om collecties te analyseren, contextualiseren, presenteren en meer. Maar heeft AI ook iets met linked data te maken? En wat gebeurt er eigenlijk concreet met AI bij erfgoedinstellingen? Maar liefst vijf onderzoekers en ontwikkelaars praten ons hierover bij op 21 mei.

Dit is voorlopig de laatste HackaLOD Online-sessie; hierna volgt namelijk weer een fysieke editie en gaan weer in real live erfgoed hacken. Daarover later meer. Sluit op 21 mei van 13.00-15.00 aan in het vaste Zoom-kanaal (Meeting ID: 958 1847 7419). Aanmelden is niet nodig.

Onze gasten:

  • Cynthia Liem, wetenschapper aan de TU Delft op de afdeling intelligent systems en lid van de multimedia computing groep
  • Gerhard Kok, historicus aan de Universiteit van Leiden
  • Rana Klein, AI developer bij Beeld en Geluid
  • Thomas Haighton, Koninklijke Bibliotheek
  • Simon Dirks, masterstudent AI bij Universiteit Utrecht
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.