Historici.nl

Oorlog in Indië? De controverse rondom het Nederlandse optreden in de dekolonisatie van Nederlands-Indië (1945-1949)

3 mei 2017
Van 15:00 - 18:00uur

De Historische Studievereniging Leiden (HSVL) organiseert op woensdag 3 mei een symposium met de titel ‘Oorlog in Indië? De controverse rondom het Nederlandse optreden in de dekolonisatie van Nederlands-Indië (1945-1949)’.

In de prachtige Oranjerie van de Hortus Botanicus ontvangen wij Louis Zweers, die de avond opent met een analyse van gecensureerd en ongecensureerd beeldmateriaal gemaakt tijdens de strijd om dekolonisatie. Hierna krijgt Rémy Limpach het woord, en hij zal ons vertellen over de bevindingen die hij opschreef in zijn spraakmakende boek ‘De brandende kampongs van Generaal Spoor’. De afsluitende lezing is van Harry Poeze van het KITLV. Hij zal ingaan op het geweld van Indonesische zijde. Het belooft een interessante avond te worden waarop meerdere kanten van dit beladen onderwerp belicht zullen worden.

Gezien het beperkte aantal plekken willen wij u vriendelijk verzoeken een aanmelding te sturen naar symposiumcommissie.hsvl@gmail.com. De toegang is gratis.

www.universiteitleiden.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.