Historici.nl

Presentatie ‘De Canon van Nederland’ in de Koninklijke Bibliotheek

13 sep 2018
Van 15:00 - 17:00uur
Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof, Den Haag

Op donderdag 13 september organiseert de KB een podiumgesprek en boekpresentatie over De Canon van Nederland in de Koninklijke Bibliotheek. Vijftig boeken bij vijftig vensters. De collectie van de KB bevat meer dan zeven miljoen boeken, tijdschriften, brieven en archieven uit twaalf eeuwen. Geïnspireerd door de Canon van Nederland zochten de collectiespecialisten van de KB vijftig topstukken uit de KB-collectie bij de vijftig vensters van de Nederlandse geschiedenis. Deze zijn gebundeld in een rijk geïllustreerde uitgave: De Canon van Nederland in de Koninklijke Bibliotheek. Vijftig boeken bij vijftig vensters, uitgegeven door Uitgeverij Vantilt. Ook zijn de geselecteerde boeken en objecten tot half december te zien in de Expositie Topstukken bij de KB.

Tijdens dit KB Café gaan KB-hoogleraar Irene van Renswoude, Joep Leerssen (hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam) en samensteller van het boek Jan Bos met elkaar in gesprek over de ‘zin en onzin’ van canonvorming. Het is actueel en relevant om over dit onderwerp te blijven discussiëren.

Aansluitend kunt u de nieuwe Expositie Topstukken bezichtigen mét uitleg van de KB-experts en napraten tijdens de borrel.

Aanmelden:

Toegang voor dit evenement is gratis. U kunt zich via deze link aanmelden.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.