Historici.nl

Prof. Tjalling Halbertsman – Rabban Sauma: gezant van de Khan en tegenligger van Marco Polo

2 apr 2017
Van 10:00 - 11:00uur

Rabban Sauma: gezant van de Khan en tegenligger van Marco Polo
Aan het eind van de dertiende eeuw reisde een Mongoolse monnik en gezant vanuit het huidige Beijing naar Europa. Rabban Sauma beschreef zijn wonderbare reis in een dagboek. Wie was deze tijdgenoot van Marco Polo en waarom bezocht hij Rome en Parijs? Wat had hij gemeen met het Westen en waarom werd deze Mongoolse ontdekker van Europa zo snel weer vergeten? En wat is er in de tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’ te zien van de wereld van Rabban Sauma?

Professor Tjalling Halbertsma
Tjalling Halbertsma is bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en schreef verschillende boeken over het Nestoriaanse erfgoed van Binnen-Mongolië en de reis van Rabban Sauma.

Zondag 2 april 14.00 uur
Het NMM organiseert deze lezing in het kader van de tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’. Deelname is gratis voor bezoekers van het NMM (op vertoon van een geldig toegangsbewijs). Het aantal plaatsen is beperkt, wilt u aanwezig zijn? Meld u dan aan via het formulier op www.nmm.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.