Historici.nl

Publieksdomeindag

5 jan 2018
Van 11:00 - 17:00uur
De Koninklijke Bibliotheek

1 januari wordt wel publiekdomeindag genoemd, omdat in Nederland op die datum de auteursrechtelijke bescherming afloopt van werken waarvan de maker dan 70 jaar geleden is overleden.
Op 1 januari 2018 komen werken in het publieke domein beschikbaar van makers die in 1947 overleden zijn, zoals schrijver en componist Willem Pijper, meestervervalser Han van Meegeren en kinderboekenschrijfster Anke Servaes.

De Koninklijke Bibliotheek organiseert op 5 januari een symnposium rond Publiekdomeindag, over onderwerpen als kunst in het publieke domein en recente ontwikkelingen in het auteursrecht.

Je bent van harte welkom op 5 januari! Toegang is gratis, maar meld je wel vantevoren aan via de website: http://publiekdomeindag.nl/

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.