Historici.nl

Publiekslezing: Het verleden op je bord

14 mar 2017
Van 14:00 - 19:00uur

Onlangs verscheen Het verleden op je bord, een selectie recepten uit de culinaire collectie van de KB, nationale bibliotheek, i.s.m. uitgeverij karakter. De culinaire collectie omvat honderden kookboeken en boeken over tafelmanieren, gezondheid en landbouw. Het verleden op je bord is niet zomaar een kookboek, maar geeft ook veel achtergrondinformatie over de rijke culinaire geschiedenis van Nederland.

Samenstelster Christianne Muusers vertelt over de totstandkoming van het boek. Hoe heeft zij de recepten gekozen? Wat voor soort recepten hebben het boek niet gehaald? Welke problemen komt de moderne kok tegen bij het interpreteren van oude recepten en hoe kan hij ze vertalen naar de moderne keuken?

Een proeverij met gerechten en drankjes uit Het verleden op je bord en de gelegenheid om het boek te kopen besluiten de lezing.

U bent vanaf 15.30 uur welkom en om 16.00 uur start de lezing in de Aula van de KB.

Vanwege de voorbereiding van de hapjes en drankjes is het aantal plekken voor de lezing beperkt. 

Meer informatie en aanmelding: kb.nl

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.