Historici.nl

RHC Vecht en Venen – Belevenislezing: Een hap uit het menu van de Tweede Wereldoorlog

27 okt 2022
Van 19:45 - 21:30uur
Breukelen

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) organiseert in de maand oktober verschillende activiteiten voor jong en oud rond het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Wat een ramp!’. Door de eeuwen heen hebben er zowel landelijk als in onze regio rampen plaatsgevonden. Het landschap, verhalen en archieven zijn hier de getuigen van.

Culinair historica Manon Henzen zal je deze avond alles vertellen over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog op het menu stond. Blader door kookboeken uit die tijd, ontdek hoe mensen creatief omgingen met voedseltekorten én proef hapjes die zijn gemaakt op basis van recepten uit de Tweede Wereldoorlog.

Meld je aan voor deze activiteit via het aanmeldformulier op www.rhcvechtenvenen.nl/activiteiten. Alle activiteiten vinden plaats op de locatie van het RHCVV, Schepersweg 6E in Breukelen (in het Cultuurhuis).

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.