Historici.nl

RHC Vecht en Venen – Koffielezing: De Bilt en omgeving tijdens het Rampjaar 1672-1673

20 okt 2022
Van 14:45 - 16:30uur
Breukelen

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) organiseert in de maand oktober verschillende activiteiten voor jong en oud rond het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Wat een ramp!’. Door de eeuwen heen hebben er zowel landelijk als in onze regio rampen plaatsgevonden. Het landschap, verhalen en archieven zijn hier de getuigen van.

Historicus dr. Anne Doedens vertelt deze middag over het Rampjaar 1672-1673 in de omgeving van De Bilt. Verder vertelt hij over de strijd die op de binnenwateren in onze regio plaatsvonden. Aansluitend zal er door historicus en senior collectiebeheerder van het RHCVV, Wouter van Dijk, een rondleiding worden gegeven door de tentoonstelling ‘Soldaten in de streek, 1672-1673’.

Meld je aan voor deze activiteit via het aanmeldformulier op www.rhcvechtenvenen.nl/activiteiten. Alle activiteiten vinden plaats op de locatie van het RHCVV, Schepersweg 6E in Breukelen (in het Cultuurhuis).

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.