Historici.nl

Rob de Bree & Bernadet van der Veen – Over de mens achter de schrijver, dichter en patriot Rhijnvis Feith

8 apr 2017
Van 10:00 - 11:30uur

Rob de Bree – eigenaar van antiquariaat De Zilveren Eeuw – en Bernadet van der Veen – eigenaresse van ErUit – geven samen een lezing over Rhijnvis Feith. De twee liefhebbers hebben beiden een geheel eigen visie op Nederlands meest populaire schrijver en dichter uit de 18e eeuw. Niet zozeer zijn werk, maar Feith als mens staat in deze lezing centraal. Er wordt ingegaan op vragen als: Wie was hij? Wat dreef hem? En welke momenten waren cruciaal in zijn leven?

De lezing geeft een interessante kijk op het leven van Rhijnvis Feith. Een beeld dat op sommige fronten afwijkt van de bekende geschiedenisboeken. De lezing wordt gecompleteerd met bijpassende beelden van collectiestukken uit het Stedelijk Museum, stukken uit de collectie van Rob de Bree en muziek, uitgevoerd door leden van het Zilveren Eeuw Ensemble.

De lezing is een van de activiteiten die Stedelijk Museum Zwolle organiseert in het kader van de landelijke Museumweek en sluit aan bij de inhoud van de tentoonstelling Keuzes, verhalen bij museumschatten. Rob de Bree is een van de tien prominente Zwollenaren die meewerkte aan de totstandkoming van deze expositie. De lezing begint om 14.00 uur en duurt circa 1,5 uur. Inschrijven kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl of door te bellen met 038 – 421 46 50. Naast de normale entreeprijs betalen bezoekers voor deze lezing niets extra.

www.stedelijkmuseumzwolle.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.