Historici.nl

Romeinendag 2021

22 jan 2021
Van 13:00 - 17:00uur
Online

RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland nodigen je van harte uit voor de online editie van de jaarlijkse Romeinendag op vrijdag 22 januari a.s. van 13.00 tot 17.00 uur.

Professionals en vrijwilligers uit het werkveld van de Romeinse tijd in Nederland en de limes delen hier hun kennis en enthousiasme voor de limes en de Romeinse tijd. Sprekers informeren over nieuwe archeologische vondsten, boeiende initiatieven en relevante ontwikkelingen.

De Romeinendag is een middag vol inspiratie en verdieping in Romeinse sferen. Het is dé informele informatieve bijeenkomst waar de Romeinse en huidige tijd elkaar ontmoeten, en waarbij de limes een centrale plaats inneemt.

Programma Romeinendag

Het programma heeft inmiddels vorm gekregen, de meeste presentaties en sprekers zijn bekend:
– Dr. Annet Nieuwhof (Rijksuniversiteit Groningen), over Romeinen in Noord-Nederland;
– Dr. Stijn Heeren (Vrije Universiteit Amsterdam), over Friezen in Bataafse dienst;
– Dr. Saskia Stevens (Universiteit Utrecht): Constructing the Limes, over wat het project voor ons en voor het publiek gaat betekenen;
– Dr. Wouter Vos (Vos Archeo, Saxion Hogeschool), over het belang van de recente vondsten in Valkenburg.

Ook is er een bijdrage vanuit Archeologisch Park Xanten over de grote Landesausstellung die in september 2021 gepland staat rondom de limes. Na iedere presentatie is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast komen in flitspresentaties diverse nieuwe projecten langs en polsen we tussendoor via enkele stellingen de stemming over Romeins Nederland en de limes.

De online editie van de Romeinendag is gratis te bezoeken. Klik op de onderstaande button om je aan te melden. De link naar de Romeinendag wordt samen met het programma enkele dagen voor de bijeenkomst toegestuurd.

Aanmelden

Flitspresentatie houden?

Tijdens deze flitspresentaties krijgen organisaties en onderzoekers gelegenheid hun nieuwste projecten te presenteren. De flitspresentaties duren telkens 2 minuten en zijn van te voren opgenomen. Interesse in het houden van een flitspresentatie? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Lara Boon via lara@romeinen.nu. De deadline voor het aanleveren van de flitspresentaties is 15 januari.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.