Historici.nl

RUG: Word archeoloog voor een dag – ArcheoHotspot

26 aug 2021
Van 10:00 - 17:00uur
Universiteitsmuseum Groningen

Kom langs bij de ArcheoHotspot in het Universiteitsmuseum! Naast onze archeologie tentoonstelling DIG IT ALL maak je kennis met het werk van een archeoloog op een heleboel leuke en interactieve manieren. Zo kun je bijvoorbeeld het aardewerk van Klooster Yesse bestuderen. Heb jij zelf archeologische vondsten gedaan? Neem ze mee en documenteer ze samen met een archeoloog in PAN! PAN is een organisatie met als doel oudheidkundige vondsten in privébezit te documenteren en online te publiceren. Op deze manier wordt de informatie over je vondsten beschikbaar gemaakt voor de wetenschap, erfgoedonderzoek, musea en andere geïnteresseerden. Zo draag je zelf je ‘steentje’ bij aan wetenschappelijk onderzoek!

Prijs: Gratis
Volgende data: 23 september en 8 oktober

Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar het Universiteitsmuseum: universiteitsmuseum@rug.nl

Van plan je verzameling vondsten mee te nemen? We horen graag vooraf van je komst zodat er alle tijd is voor de registratie bij aankomst. Hiervoor kun je mailen naar Margot Daleman. (m.daleman@uva.nl)

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.