Historici.nl

Seminarie Populair protest in de negentiende eeuw

26 mar 2021
Van 14:00 - 16:00uur
Online
Op vrijdag 26 maart organiseert de Onderzoekschool Politieke Geschiedenis in samenwerking met de Gentse onderzoeksgroep Sociale Geschiedenis na 1750 een online seminarie over de geschiedenis van populair protest in de negentiende eeuw. 
 
Sprekers zullen reflecteren over de erfenis van Charles Tilly’s protestrepertoires, waaronder Katrina Navickas (University of Hertfordshire), Maartje Janse (Universiteit Leiden), Antoine Renglet (Goethe Universiteit Frankfurt) en Adriejan Van Veen (Radboud Universiteit). Na de presentaties volgt er een algemene discussie.
 
Het seminarie vindt online plaats op vrijdag 26 maart van 14:00 tot 16:00 uur. Inschrijven kan via bureau@onderzoekschoolpolitiekegeschiedenis.nl. Het programma vindt u op de website.
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.