Historici.nl

Slavernij in wereldhistorisch perspectief in de klas

16 mei 2018
Van 18:00 - 22:00uur
Vergadercentrum Se7en, Utrecht

Op 16 mei organiseert de commissie wereldgeschiedenis van de Vereniging Geschiedenisdocenten Nederland (VGN) een inspiratieavond over slavernij in wereldhistorisch perspectief in de klas.

Tijdens deze avond zal Jerry Afriyie vertellen over gastlessen die zijn stichting Nederland Wordt Beter geeft op scholen over beeldvorming rondom slavernij en het koloniale verleden van verschillende landen. Coen van Galen, verbonden aan de Radboud Universiteit, geeft inzicht in de mogelijkheden voor docenten om gebruik te maken van de recent gedigitaliseerde slavenregisters van Suriname. Ineke Mok, onderzoekster van lesmateriaal over sociale geschiedenis en mede-auteur van de strip Quaco, laat zien hoe je door op zoek te gaan naar sporen van het slavernijverleden in je eigen omgeving, het onderwerp heel dichtbij kunt brengen.

De bijeenkomst is op woensdag 16 mei om 18.00 in vergadercentrum Se7en in Utrecht. Meld je vooraf aan via commissie.wereldgeschiedenis@gmail.com.  

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.