Historici.nl

Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum nu te zien bij Verenigde Naties in New York

27 feb - 30 mar 2023
New York

Op 27 februari 2023 opende bij de Verenigde Naties (VN) in New York de tentoonstelling Slavery. Ten True Stories of Dutch Colonial Slavery van het Rijksmuseum. De tentoonstelling staat t/m 30 maart 2023 in de openbare entreehal van het VN-hoofdkwartier in New York waar dagelijks duizenden bezoekers en diplomaten van over de hele wereld passeren.

António Guterres, Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties:

”Deze krachtige tentoonstelling roept ons allemaal op om een einde te maken aan racisme en onrechtvaardigheid in onze eigen tijd en om inclusieve samenlevingen op basis van waardigheid en rechten overal te realiseren”.

Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum:

”De erkenning van de impact die slavernij heeft gehad op de wereldgeschiedenis en nog steeds heeft, is van groot belang. Daarom zijn we de Verenigde Naties zeer dankbaar om daarvoor middels deze tentoonstelling aandacht te vragen”.

Ter afsluiting van de tentoonstelling op 30 maart organiseert het Rijksmuseum in de beroemde ECOSOC Chamber bij de VN een discussiebijeenkomst met sprekers uit de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Europa over ‘musea en het koloniale verleden’. Hoofdspreker is Bryan Stevenson, Founder & Executive Director of the Equal Justice Initiative

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.