Historici.nl

Speciale rondleiding Tentoonstelling De wereld van de VOC

23 jun - 24 jun 2018
Van 13:14 - 13:14uur
Nationaal Archief, Prins Willem Alexanderhof 20, Den Haag

De tentoonstelling De wereld van de VOC  nog niet bezocht? De tentoonstelling is nog tot en met 24 juni te zien in het Nationaal Archief. Op de laatste dag van de tentoonstelling geeft historicus Wim Manuhutu een gratis speciale rondleiding door De wereld van de VOC. De toegang is het laatste weekend gratis.

Wim Manuhutu 

Manuhutu gaat tijdens de speciale rondleiding in op de verwerking van het koloniale verleden in Nederland. Hoe is de omgang met het VOC-verleden veranderd? Wim Manuhutu is historicus en studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij zich specialiseerde in de geschiedenis van Indonesië. Momenteel is Manuhutu bezig met onderzoek naar de discussies over ‘gemeenschappelijk cultureel erfgoed’ in de culturele diplomatieke verhoudingen tussen Nederland, Indonesië en Suriname. Daarnaast is hij als gastdocent verbonden aan het de Vrije Universiteit en het Amsterdam University College.

Gratis entree en rondleiding

In het laatste weekend van de tentoonstelling De Wereld van de VOC zijn de rondleiding en entree gratis.
Zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018
Openingstijden: 11.00 tot 17.00 uur
Rondleiding: 24 juni 2018 van 13.00 tot 14.00 uur
Kosten: gratis
Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag, direct naast station Den Haag Centraal
Aanmelden

Meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.