Historici.nl

#opstand
#cultuur en kunst
#politiek en bestuur
#maatschappij
#wetenschap en techniek
#oorlog en krijgsmacht
#economie en financiën
#kerk en religie
#overzeese gebieden
#scheepvaart
#onderwijs
#erfgoed
#archieven
#kolonialisme
#recht
#Tweede Wereldoorlog
#gender
#inclusiviteit
#slavernij

Spinoza and Menasseh ben Israel The Heretic and the Rabbi

15 mei 2019
Van 15:00 - 17:00uur
Uilenburgersjoel, Amsterdam

Prof. Steven Nadler is specialist op het gebied van 17e-eeuwse filosofie, waaronder Spinoza. Over hem schreef hij vele publicaties waaronder Rembrandt’s Jews, waarmee hij de finale van de Pulitzer prijs voor non-fictie behaalde en zijn gezaghebbende Spinoza-biografie Spinoza: A Life, waarmee hij de Koret Jewis Book Award won. Jonathan Israel schreef over zijn nieuwste boek Menasseh ben Israel; Rabbi of Amsterdam: “Fluidly written, lively, and truly excellent from every point of view, this book portrays Menasseh’s role in the development of Amsterdam Jewish life and learning and in the broad context of seventeenth-century Jewish-Christian intellectual relations.”

 

Toegang is gratis, inschrijving mbii@jck.nl

Na afloop van de lezing zal de 15e Hartog Beem scriptieprijs worden uitgereikt

Meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.