Historici.nl

Stap op de zeepkist! Feest van de Jonge Historicus

29 jun 2017
Van 15:00 - 19:00uur

De jonge historicus mag gevierd worden. We nemen onze rol in de wetenschap, de maatschappij en op de arbeidsmarkt. We zien jonge talenten terug in het onderwijs, de politiek, de journalistiek, het bedrijfsleven en ga zo maar door. Vier jezelf mee op donderdag 29 juni en Stap op de zeepkist!

De avond is het einde van de Jonge Historicus van het Jaar verkiezing. Drie jonge historici strijden om de titel Jonge Historicus van het Jaar 2017. Marieke Oprel, Kayleigh Goudsmit en Joyce van Os zullen een pitch geven en in gesprek gaan met de jury, bestaande uit Karwan Fatah-Black (Universiteit Leiden), Thijs Bogers (Vrije Universiteit) en Iris van der Knaap (Bestuur Jonge Historici).

Maar de avond is meer: Harm Kaal (UD, Radboud Universiteit Nijmegen) verzorgt de keynote, jonge promovendi Martje de Vries (Radboud Universiteit) en Miel Groten (Vrije Universiteit) presenteren hun onderzoek in een mini-keynote. Zij zullen vertellen over hoe zij de rol van de jonge historicus zien & meer vertellen over de carrière van een historicus.

Quizmaster, videotovenaar & jonge historicus Daan van Schijndel zorgt dat tussendoor ook de kennis uit de zaal wordt getest.

Presentatie: Eef Stoffels

Meer informatie & de keynote-spreker maken we de komende weken op onze sociale media & Facebookevent bekend.

Praktische info:

Datum: Donderdag 29 juni
Inloop: 19.00
Start programma: 19.30
Einde programma & start netwerkborrel: 22.00
Locatie: Zaalverhuur7, Boothstraat 7, Utrecht
Tickets: €7,50. Meld je aan via deze link.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.