Historici.nl

Studiedag Klimaat: toen, nu en later

21 jun - 21 mei 2023
Van 10:30 - 16:15uur
Amsterdam

Studiedag door huisbioloog Boele

Zeespiegelstijging, gigantische bosbranden en ongekende regenval. Iedereen heeft het erover maar wat weten we nou eigenlijk van ons klimaat? Welke processen zijn doorslaggevend en zijn er kantelpunten die leiden naar onherroepelijke veranderingen?

Tijdens de studiedag Klimaat: toen, nu en later bespreken we de ontwikkelingen in de aardse atmosfeer en de gevolgen daarvan op onze planeet. Sinds het ontstaan van onze atmosfeer zijn er ingrijpende veranderingen geweest, waardoor de aarde een totaal andere dampkring heeft dan de andere planeten in ons zonnestelsel. Uiteraard wordt het komen en gaan van de ijstijden besproken en komt ‘het klimaat van nu’ aan bod tijdens de studiedag. Vanuit deze klimaatgeschiedenis bespreekt bioloog en landschapskenner drs. Kees Boele de klimaatontwikkelingen die ons in de komende millennia te wachten staan.

  • Prijs is inclusief een digitale hand-out.
  • Prijs is exclusief koffie/thee & lunch (Uitzondering is locatie Amsterdam).

Sta je ingeschreven voor een activiteit in een zaal op locatie?

  • Je ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail uw bewijs van deelname met informatie over de locatie.
  • Prijs is exclusief entree bij een studiedag in een museum, korting op entree met Museumkaart.
Praktische informatie

Prijs: € 82,50
Tijd: 10.30u tot 16.15u
Spreker: Kees Boele

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.