Historici.nl

Studiedag Nieuwe perspectieven op slavernijgeschiedenis: lokaal, nationaal en globaal

11 okt 2023
Van 10:00 - 17:00uur
Amsterdam

Woensdag 11 oktober 2023, 10.00 – 17.00 uur, locatie: IISG

Woensdag 11 oktober organiseren KITLV, IISG, NiNsee en de Universiteit van Curaçao een bijeenkomst waarin onderzoekers van meerdere slavernijverledenprojecten bij elkaar komen. Er zullen korte presentaties zijn waarin lopende en recente projecten worden toegelicht. Onder meer Joris van den Tol vertelt over het slavernijverleden van Zuid-Holland, Larissa Schulte Nordholt over het onderzoek van Wageningen University, Martin van der Linde over Overijssel, Esther Captain over het Koninklijk Huis-onderzoek en Martijn Stoutjesdijk en Bente de Leede over de rol van de kerk. Aan het einde van de dag is een panelgesprek, met onder meer Francio Guadeloupe (UvA/KITLV) en Rose Mary Allen (Universiteit van Curaçao). Lunch wordt verzorgd en er is een afsluitende borrel. Het is ook mogelijk om de studiedag online bij te wonen.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Graag voor maandag 4 oktober 17.00 uur aanmelden bij Myrthe Kraaijenoord (kraaijenoord@kitlv.nl). Zij zal verdere informatie geven over de tijden, locatie en de online link verstrekken. 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.