Historici.nl

Studiedag Versterkt erfgoed in Vlaams-Brabant

7 okt 2023
Van 10:00 - 15:00uur
Leuven

Van donjon tot ravelijn. Versterkt erfgoed in Vlaams-Brabant. Verken de dynamiek van het Vlaams-Brabantse vestinglandschap van de middeleeuwen tot midden 19de eeuw.

Experten gidsen je door de geschiedenis van fortificatie en langs innovatieve digitalisatie methoden van historische bronnen. Enkele gevalstudies – van de donjon te Meise tot de vestingstad Zoutleeuw – belichten praktijken van onderzoek, restauratie en ontsluiting van bouwkundige relicten, landschappelijke reliëfvormen en archeologisch bodemarchief.

Je krijgt ook inzichten over het duurzaam herstel, onderhoud en valorisatie van versterkt erfgoed binnen huidige maatschappelijke uitdagingen.

Inschrijven tot woensdag 4 oktober.

Contactgegevens

Provincie Vlaams-Brabant, Dienst Erfgoed: tel. 016-26 74 76, erfgoed@vlaamsbrabant.be

Rijksarchief Leuven: tel. 016-31 49 54, rijksarchief.leuven@arch.be

Kijk voor meer informatie op deze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.