Historici.nl

Studiemiddag Erfgoed en Burgerschapsonderwijs

14 dec 2018
Van 13:00 - 18:00uur
Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag

Het Meesterschapsteam Cultuureducatie organiseert op 14 december in Den Haag een studiemiddag over Erfgoed en Burgerschapsonderwijs.

Tijdens deze bijeenkomst wordt op zoek gegaan naar de raakvlakken tussen cultuureducatie, erfgoedonderwijs en burgerschapvorming. Er worden vragen gesteld als: Hoe kun je vanuit een erfgoedperspectief bijdragen aan de doelen van burgerschapsonderwijs? Welke mogelijkheden zijn er? En welke haken en ogen kleven eraan?

De studiemiddag is bedoeld voor docenten, professionals uit het erfgoedveld, vakdidactici en wetenschappelijk onderzoekers. Het accent zal daarbij liggen op het voortgezet onderwijs.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Sprekers: Jaap Schuitema (Universiteit van Amsterdam), Jacquelien Vroemen (Meelicht educatieve projecten), Jasper Klaassen (Mondial College Nijmegen), Richard Kofi (Visual Artist / Tropenmuseum)

Klik hier voor het programma Studiemiddag Erfgoed en burgerschapsonderwijs en neem voor meer informatie contact op met Pieter de Bruijn.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.