Historici.nl

Symposium Bronnen over Slavernij en Slavenhandel

23 apr 2021
Van 13:00 - 16:30uur
Online

Op 23 april 2021 organiseren het Rijksmuseum, de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief het online symposium Bronnen over Slavernij en Slavenhandel. Onderwerp van het symposium is een inclusiever bronnengebruik voor musea, archieven en bibliotheken. Bronnen die ze gebruiken bij het maken van presentaties over en het doen van onderzoek naar slavernij en slavenhandel. Aan wat voor bronnen kunnen we denken? Wat voegen ze toe aan de verhalen die tot nu toe in musea zijn verteld? En moeten we de gehanteerde definities in dit kader heroverwegen?

Marisa Fuentes is keynote speaker van dit symposium. Zij is schrijver, historicus en universitair hoofddocent Vrouwen- en genderstudies aan de Rutgers University, New Jersey.

Meer informatie en aanmelding

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.