Historici.nl

Symposium Christelijk onderwijs in een seculier Nederland

13 apr 2017
Van 9:00 - 15:00uur

Het Viaa Kenniscentrum organiseert op donderdag 13 april aanstaande samen met het Archief- en Documentatiecentrum Kampen en het Historisch Documentatiecentrum van de Vrije Universiteit een symposium over de betekenis van het christelijk onderwijs in een seculier Nederland.

Aanleiding voor het symposium is het verschijnen van het boek Verbondsonderwijs. Geschiedenis van het gereformeerd-vrijgemaakt onderwijs in Nederland tot 1985 van Tamme Spoelstra. In dit symposium staan de nieuwe uitdagingen centraal waarvoor het christelijk onderwijs zich momenteel geplaatst ziet.

Het programma op donderdag 13 april 2017 begint om 13.30 uur. De locatie is Hogeschool Viaa, Grasdorpstraat 2, Zwolle. Klik hier voor het volledige programma.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.