Historici.nl

Symposium Consumentenrechten en mensenrechten: vijanden of bondgenoten’

2 dec - 4 dec 2023
Van 15:30 - 20:04uur
IISG, Zeeburgerkade 10, Amsterdam

Op 2 december 2019, de vooravond van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking (International Day of Persons with Disabilities) organiseert de onderzoeksgroep Rethinking Disability van de Universiteit Leiden en het ERC (European Research Council) een symposium in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG).

In dit symposium met de titel ‘Consumentenrechten en mensenrechten: vijanden of bondgenoten’, zullen historici en (voormalige) activisten korte lezingen geven, waarna een paneldiscussie en een debat met het publiek zal volgen. Het panel bestaat uit historicus Peter van Dam (Universiteit van Amsterdam), historica Liesbeth van de Grift (Universiteit van Utrecht), Marjolein Swaanenburg-van Roosmalen (College voor de Rechten van de Mens) en historicus Gabor Petri (Universiteit van Kent). Het panel zal zich richten op de relatie tussen mensenrechten en de ideologie van de vrije markt of het neoliberalisme en de vraag hoe ‘self-advocacy’ organisaties van mensen met beperkingen zich hiermee verhouden.

Het evenement start op half vier (3.30) en zal duren tot 5 uur, waarna er iets gedronken en gegeten kan worden.

Voor meer informatie kan worden gemaild naar rethinkingdisability@hum.leidenuniv.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.