Historici.nl





Symposium ‘De toekomst van de historische vereniging: leren van elkaar’

17 jun 2017
Van 5:30 - 13:00uur

Vereniging Oud Hoorn bestaat honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert de vereniging op zaterdag 17 juni a.s. een symposium in de Oosterkerk in Hoorn met de titel: ‘De toekomst van de historische vereniging; Leren van elkaar’.

Doel van het symposium is om samen met andere historische verenigingen en belangstellenden ervaringen uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen voor de toekomst. De inleiding wordt verzorgd door professor Kees Ribbens, hoogleraar geschiedenis en verbonden aan het NIOD en de Erasmus Universiteit.

Vertegenwoordigers van vijf historische verenigingen uit het land houden presentaties over hun successen. Het programma wordt afgewisseld met orgelspel van Edwin Hinfelaar. In de middag kunnen de deelnemers verschillende bezienswaardigheden in de prachtige historische binnenstad van Hoorn bezoeken, zoals het Westfries Museum, de Halve Maen en verschillende monumenten.

Inloop vanaf 9:30, het programma begint om 10:00. Het symposium wordt om 16:00 afgesloten met een borrel in de Oosterkerk. Zie voor het volledige programma de website.

Voor dit symposium zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kosten €  22,50. Aanmelden voor 7 juni, via www.oudhoorn.nl/vereniging/symposium

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.