Historici.nl

Symposium ‘Een monument in de tijd. Over beheer en ontsluiting van kerkelijke en theologische (faculteits)archieven’

10 nov 2017
Van 14:00 - 17:00uur
Stadsarchief Kampen, Oudestraat 125 C, Kampen

Graag nodigen het Stadsarchief Kampen en de Protestantse Theologische Universiteit u uit voor het symposium ‘Een monument in de tijd. Over beheer en ontsluiting van kerkelijke en theologische (faculteits)archieven’. De aanleiding voor het symposium is het gereedkomen van de Inventaris van de Archieven van de Theologische Universiteit te Kampen 1854-2006 samengesteld door A.J. Mensema.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 10 november 2017 vanaf 14.00 uur in het Auditorium van het Stadsarchief Kampen in de Stadskazerne, Oudestraat 215C te Kampen.

De Theologische School van 1854 werd gesticht ten behoeve van de ‘afgescheiden’ Christelijke Gereformeerde Kerk(-en). Daaruit ontstond een Theologische Hogeschool van de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN). Mondigheid van staf, studenten en achterban bleek daaruit dat een deel vanaf 1944 doorging met een eigen opleiding aan de Broederweg (Vrijmaking). De bij de GKN gebleven Hogeschool ontwikkelde zich even energiek. Ze werd een Universiteit, die tenslotte in 2007 opging in de PThU.

Voorafgaand aan het symposium is er voor de liefhebbers van 12.30 tot 13.30 uur een stadswandeling door Kampen onder deskundige leiding van Jaap van Gelderen en Gert van Klinken. Klik hier voor de link naar het volledige programma: https://www.pthu.nl/actueel/nieuws/!/29524/een-monument-in-de-tijd.-over-kerkelijke-en-theologische-faculteits-archieven Onderaan het programma staat een formulier, waarmee u zich kunt aanmelden.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.