Historici.nl

Symposium Huizinga-werkgroep Oral History: ‘Oral History in de Klas’ – 19 February 2020, Nijmegen

19 feb 2020
Van 15:00 - 20:00uur
Nijmegen

Op 19 februari 2020 vindt op de Lerarenopleiding Geschiedenis van de HAN een mini-symposium plaats over het thema Oral History, identiteit en inclusiviteit in geschiedenisonderwijs.

Tijdens het symposium gaan docenten, studenten, wetenschappers en oog- getuigen in gesprek over de meerwaarde van Oral History (interviewen van oog- getuigen over het verleden) voor het voortgezet en hoger onderwijs. Studenten Leraar Geschiedenis hebben ontbrekende verhalen en perspectieven over identiteit en geschiedenis uit het recente verleden verzameld en gefilmd. Op het symposium presenteren ze hun interviews én ontwikkelde lesmaterialen.

De middag start met de lancering van han.nl/oralhistory. Deze website is gericht op docenten en studenten VO, MBO en HO en biedt online lesmaterialen en Oral History interviews die direct gebruikt kunnen worden tijdens lessen geschiedenis, mens en maatschappij en burgerschap.

VOOR WIE Docenten en studenten VO, MBO, HBO en WO. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

AANMELDEN Gratis deelname, graag aanmelden voor 1 februari 2020 via: marloes.hulsken@han.nl

Download de flyer met het hele programma hier.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.