Historici.nl

Symposium Social and Intellectual Networking in the Early Middle Ages

31 aug - 2 sep 2017
Van 15:00 - 15:15uur
Radboud Universiteit, Nijmegen

Om de dynamiek van grote ontwikkelingen in de vroege Middeleeuwen te doorgronden moeten we de netwerken bestuderen die deze ontwikkelingen ‘droegen’. De twee projecten “Networks of Knowledge” en “Networks and Neighbours” organiseren gezamenlijk een internationaal en interdisciplinair symposium over sociale, politieke en intellectuele connectiviteit en communicatie tussen personen en instituties in de late Oudheid en de vroege Middeleeuwen.

Het symposium belicht het ontstaan, de werking en de duurzaamheid van diverse intellectuele, sociale en materiële netwerken in de vroege middeleeuwse wereld aan de hand van manuscripten, artifacten, tekstuele bronnen en moderne theorie.
De opzet is gericht op discussie en participatie van toehoorders.

Voor meer informatie, updates en aanmelding, zie www.ru.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.