Historici.nl

Symposium Uitgesproken Geschiedenis: Kansen & Valkuilen van Oral History

14 jun 2018
Van 11:00 - 16:15uur
Museum Bronbeek

Oral history is hot. Steeds meer historici, journalisten, theatermakers, schrijvers en musea onderkennen de kracht van het persoonlijke verhaal in de weergave van onze recente geschiedenis. Mits zorgvuldig gebruikt, kunnen ooggetuigenverslagen onze kennis van en inzicht in de geschiedenis vergroten.

Het Veteraneninstituut en het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek organiseren op 14 juni 2018 het Symposium ‘Uitgesproken Geschiedenis. Kansen & Valkuilen van Oral History’. Op deze dag bespreken we de kansen die deze vorm van geschiedbeoefening ons biedt, maar ook de beperkingen.

Het symposium is bedoeld voor wetenschappelijk onderzoekers, studenten, vrijwilligers en geïnteresseerden die als interviewer, collectiebeheerder of gebruiker te maken hebben met oral history.

Goed om te weten! Wij vragen een eigen bijdrage van 15 euro (inclusief toegang tot het museum en de tijdelijke tentoonstelling, koffie en thee met spekkoek, lunchbuffet in het Indisch restaurant Kumpulan en twee consumpties voor de borrel).

Meer informatie en aanmelding.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.