Historici.nl

Symposium understanding varieties of European populism

4 dec 2018
Van 9:15 - 13:00uur
Amsterdam

Wat is de kern van populisme? Wie kunnen we als populisten aanduiden in de 20e en 21e eeuw? En aan de hand van welke methode kunnen populisten en populisme het best worden onderzocht?

Tijdens het symposium ‘Understanding Varieties of European Populism’ op 4 december wordt een antwoord gezocht op deze vragen door politicologen, historici en andere wetenschappers die zich bezig houden met onderzoek naar populisme in heden en verleden.

Het symposium vindt plaats in het kader van het onderzoeksproject ‘Understanding Varieties of European Populism in the 20th and 21th century’ dat wordt geleid door André Krouwel en Ronald Kroeze en gefinancierd door het VU Interdisciplinary Center for European Studies (VICES).

Programma en sprekers
Het symposium start om 09:15 en duurt tot 13:00 (inclusief lunch). Na een introductie door André Krouwel, Ronald Kroeze en Floris van Berckel Smit, zijn er verschillende lezingen. Deze worden verzorgd door Koen Abts, Tjitske Akkerman, Koen Vossen en Jan-Willem van Prooijen.

Bekijk hier het volledige programma.

Aanmelden
De toegang en lunch zijn gratis. Wel is er een maximum van 40 plekken beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar populismlabvu.fgw@vu.nl. Voor vragen kunt u terecht bij Floris van Berckel Smit (f.j.n.van.berckelsmit@vu.nl).

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.