Historici.nl

Symposium: Vrouwen in De Stijl

10 nov 2017
Van 12:30 - 18:00uur
Rijksmuseum, Amsterdam

100 jaar nadat het eerste nummer van het tijdschrift De Stijl verscheen, wijdt het Rijksmuseum op vrijdagmiddag 10 november 2017 een symposium aan de rol die vrouwen binnen De Stijl-beweging speelden.

De aanleiding voor het symposium is het boek Peggy Guggenheim en Nelly van Doesburg. Voorvechters van De Stijl, geschreven door Doris Wintgens.

De eerste exemplaren van het boek worden overhandigd aan speciale gasten Karole Vail, pas benoemd directeur van de Peggy Guggenheim Collection in Venetië, en Wies van Moorsel, biografe van Nelly van Doesburg.

Dit symposium is toegankelijk voor iedereen met belangstelling voor De Stijl en de rol van vrouwen binnen de beeldende kunst.

Meer informatie en aanmelding: www.rijksmuseum.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.