Historici.nl

Tentoonstelling: Collecting the city, Verhalen van de stad – Amsterdam Museum

23 jun - 7 jan 2024
Amsterdam

In 2025 viert Amsterdam zijn 750ste verjaardag: een fantastisch moment om naar uit te kijken. Hoe ziet de stad er dan uit? Wie zijn de mensen die de stad maken tot wat ze is? Welke objecten en verhalen zouden bewaard moeten worden om de stad van 2025 voor toekomstige generaties te ontsluiten en op welke manier? En wat is de connectie tussen deze verhalen, hoe kan het Amsterdam Museum dit laten zien op een manier die mensen verleidt verder te kijken en te luisteren dan dat wat zij zelf goed kennen?

Deze vragen vormen het uitgangspunt voor het verzamelproject Collecting the City: verhalen van de stad. In vijf jaar tijd (2021-2025) zullen we door middel van diverse activiteiten met Amsterdammers in gesprek gaan en ondersteunen bij het vertellen van hun verhalen. Hieronder zie je de verschillende collecties:

Klik hier voor meer informatie over het verzamelproject Collecing the City.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.