Historici.nl

Tentoonstelling: ‘Het Labyrint van Comenius en Huptych’ – Comenius Museum

19 okt 2023
Naarden

Vanaf 19 oktober is de nieuwe wisseltentoonstelling ‘Het Labyrint van Comenius en Huptych’ te bezoeken. 21 prenten van de gerenommeerde Tsjechische kunstenaar Miroslav Huptych geven een moderne verbeelding van Comenius’ enige prozawerk Het labyrint van de wereld en het paradijs van het hart. Daarnaast heeft het Comenius Museum een prijsvraag uitgeschreven onder studenten van een (glas)kunstschool in het Tsjechische Železný Brod wie het beste werk geïnspireerd door het labyrint kan maken. Twaalf werken zullen in het Comenius te zien zijn.

Het Comenius Museum wil met deze expositie dit 400 jaar oude religieus-moralistische werk in het zonnetje zetten. Met zijn satirische maatschappijkritiek spreekt dit werk nog altijd vele mensen aan.

Houd de website in de gaten voor rondleidingen, lezingen en andere activiteiten rondom de tentoonstelling.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.