Historici.nl

Tentoonstelling: In het hart van de Renaissance (12 februari t/m 18 juni 2017, Rijksmuseum Twenthe)

12 feb - 18 jun 2017
Van 9:00 - 13:00uur

Rafaël en Giovanni Bellini, Titiaan en Tintoretto: van 12 februari t/m 18 juni 2017 zijn werken van enkele van de allergrootste kunstenaars van de Italiaanse renaissance te zien in Enschede. Koop je tickets alvast in de voorverkoop. 

Onweerstaanbaar aantrekkelijke schilderijen
In samenwerking met de Pinacoteca Tosio Martinengo in Brescia organiseert Rijksmuseum Twenthe een tentoonstelling van vijfenveertig topstukken van zestiende-eeuwse Italiaanse schilderkunst. Behalve werk van de beroemde schilders uit Rome en Venetië, biedt de expositie een ruime keuze van hier minder bekende, maar onweerstaanbaar aantrekkelijke schilderijen van meesters uit Noord-Italië. Voor het eerst wordt in Nederland een groep Noord-Italiaanse renaissanceschilderijen getoond.

Meer informatie: www.rijksmuseumtwenthe.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.