Historici.nl

Tentoonstelling stadsarchief Amsterdam: Rembrandt Privé

7 dec - 7 apr 2019
Van 10:00 - 17:00uur
Amsterdam
De tentoonstelling Rembrandt Privé vertelt het persoonlijke verhaal van de grootste schilder uit de Nederlandse geschiedenis. De kunstenaar woonde een belangrijk deel van zijn leven in Amsterdam en liet naast een groot aantal kunstwerken ook vele sporen in de archieven na.

Het Stadsarchief Amsterdam bewaart een groot aantal van deze documenten, over zijn dagelijks leven, zijn werk, zijn opdrachtgevers, zijn vrouwen, kinderen en geldproblemen. De tentoonstelling vertelt met de originele zeventiende-eeuwse documenten bekende én onbekende verhalen over Rembrandt. Zo is er het nieuwe verhaal over de zwarte gemeenschap in de buurt van de Breestraat, waar Rembrandt woonde. Naast de archiefstukken is er op de tentoonstelling ook origineel werk van Rembrandt te zien. Er zijn etsen en tekeningen uit eigen bezit en in bruikleen van onder meer het Rijksmuseum en Museum Het Rembrandthuis.

  • Dinsdag t/m vrijdag 10 – 17 uur
  • Zaterdag en Zondag 12 – 17 uur
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.