Historici.nl

Tentoonstelling: Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom (20 mei t/m 29 oktober 2017, Markiezenhof)

20 mei - 29 okt 2017
Van 7:00 - 15:00uur

Een grote tentoonstelling over zilver en het verleden van zilversmeden in en om Bergen op Zoom.

Van woestijnzilver tot Joris en de draak: het maakt deel uit van een Zilverbeleving voor jong en oud in Bergen op Zoom. Er komen zelfs topstukken van het Rijksmuseum, uit Florence en Heidelberg. Aan de hand van zestien verhaallijnen en diverse activiteiten ontdek je de vele gezichten van zilver in vijf monumenten en daarbuiten.

Bergen op Zoom is trots op zijn historie, en terecht! De middeleeuwse stadskern, de gezellige Grote Markt, de prachtige monumenten: het zijn echte trekpleisters. Al eeuwenlang zijn hier honderden succesvolle zilversmeden actief die prachtige dingen hebben gemaakt en nog maken. Ze krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen en het Bergse zilver gaat glanzen in het hele zilvergebied!

Meer informatie: www.markiezenhof.nl/zilver/

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.