Historici.nl

Tonen van de Oorlog: Muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog

5 mei 2017
Van 9:00 - 10:00uur

Muziek maakt vrolijk, muziek troost en muziek geeft hoop. Ook in oorlogstijd. Op 5 mei laten NIOD-medewerkers je samen met een aantal speciale gasten zien én horen wat voor bijzondere rol muziek speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Onder muzikale begeleiding laten NIOD-experts je samen met een aantal speciale gasten de interessante en soms ontroerende geschiedenis zien achter de songteksten, de componisten en de uitvoeringen van verschillende oorlogsliedjes. De liedjes die tijdens deze bijeenkomst voorbij komen gaan over verschillende thema’s die een belangrijke rol speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Eén conclusie kan alvast getrokken worden: muziek was een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Entree: gratis

Reserveren is verplicht, via aanmelden@niod.knaw.nl

www.4en5meiamsterdam.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.