Historici.nl

TSEG Studiemiddag Economische en sociale geschiedenis in de komende tien jaar

10 nov 2017
Van 14:00 - 18:00uur
IISG/NEHA, Amsterdam

Op 10 november a.s. organiseert het TSEG/ Low Countries Journal of Social and Economic History, in samenwerking met het IISG/ NEHA een studiemiddag met als thema: de onderzoeks-agenda van het vakgebied sociale en economische geschiedenis voor de komende tien jaar.

TSEG heeft begin dit jaar een prijsvraag uitgeschreven voor jonge historici. Wat denken zij de komende tien jaar te gaan doen? Meer en meer data en digitaal? Terug naar de bron? Maatschappelijk relevant? Eigen koers?

Uit de vijftien inzendingen zijn door de jury, bestaande uit Gita DeneckereJan Lucassen en Jeroen Touwen, vijf finalisten gekozen om deze middag hun ideeën uit de doeken doen voor een publiek van beginnende en gevestigde historici.

Meer informatie en aanmelding: socialhistory.org

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.