Historici.nl

Universeum 2018 Working Together: Partnerships, Co-creation, Co-curation

13 jun - 15 jun 2018
University of Glasgow

Van 13-15 juni vindt de jaarlijkse Universeum conferentie plaats. Dit keer organiseert The Hunterian (museum van de Universiteit van Glasgow) dit evenement. Het thema is: “Working Together: Partnerships, Co-creation, Co-curation”. Het programma is vol,  maar veelbelovend. Zie:https://www.gla.ac.uk/events/universeum2018/programme/#d.en.560132. Universeum is het Europese netwerk voor academisch erfgoed.

Aansluitend biedt UMIS (de Schotse variant van de Stichting Academisch Erfgoed) een tour langs de andere Schotse universiteitssteden aan (16-17 juni). Voor diegenen die daar interesse in hebben, kan het interessant zijn om terug te vliegen vanuit Aberdeen (directe vluchten op zondagen maandag naar Schiphol.)

Registreren

Registreren kan vanaf nu via https://www.gla.ac.uk/events/universeum2018/registration/#d.en.560130. Tips voor accommodatie vind je hierhttps://www.gla.ac.uk/events/universeum2018/accomodation/#d.en.561077

Nota bene

Het Hunterian heeft voor de registratie gebruik gemaakt van Eventbrite. Dit betekent dat je per onderdeel moet aangeven of je wil deelnemen. Voor sommige onderdelen moet je online afrekenen met een creditcard (zoals het congresdiner). Ook wordt er per onderdeel opnieuw gevraagd je gegevens in te vullen. Dit hoef je maar één keer te doen, daarna kun je het bovenste veld “Copy data from” gebruiken om de rest automatisch in te vullen. Dat is handig, want Eventbrite gebruikt een timer (8 minuten) waarbinnen alles moet zijn ingevuld. Hou dus al je gegevens en je creditcard bij de hand voordat je eraan begint, en bekijk eerst even het programma zodat je weet naar welke onderdelen wordt verwezen.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.